Uldstuen i Gl. Østerby.

Tanghusenes Dag 2019 - søndag den 13. oktober fra kl. 11 - 15 med fra Danzigmannvej 24

Tanghusenes dag - se hele programmet som pdf >

Tanghusenes dag - oplev Læsøs enestående kulturarv...

Læsøs berømte tanghuse renoveres i disse år takket være en række generøse donationer fra blandt andet A.P.Møller-Fonden, Augustinus-Fonden og Slots- og Kulturstyrelsen.

Søndag den 13. oktober mellem kl. 11 og 15 inviteres nu til Tanghusenes Dag med massser af aktiviteter, rundvisninger og mulighed for at besøge flere af de nyrenoverede tanghuse og få en snak med ejerne.

Tanghusenes Dag finder sted med udgangspunkt fra en af de helt store tangtags-renoveringer, nemlig Danzigmannvej 24 i Gl. Østerby.

Det foreløbige program for dagen med forbehold for ændringer:

• Kl. 11.00 Velkomst og fællessang v. Leif Ladefoged, kulturmedarbejder, Læsø Kommune
  • Kl. 12.00 Historien om nybyggerne i Østerby og lidt om Tanghusprojektet v. Lillian Kristensen, Læsø tangtage A/S
  • Kl. 13.00 Læsøs ønske om optagelse på Unesco's tentativliste v. Poul Christensen (Syde-Poul)
  • Demonstration af tængning på Uldstuens smediebygning med tængemanden Henning Johansen og hans medhjælpere.
  • Guidede gåture langs tanghusruten kl. 12 og 14 med udgangspunkt fra Danzigmannvej 6 (Uldgaarden).
  • Formand for museumsforeningen Jette Munk viser sin smukke Læsødragt frem på pladsen
  • Museumsgården, Museumsvej 3 er åbent kl. 13-16 med gratis entré. Foredrag om tangtage kl. 15.00 og gårdens sidste beboer Sine Krogbæk kl. 15.30.
  • Det er også mulighed for at komme indenfor i Hedvigs
    Hus, Linievejen 36, Snebærvej 1, Alleen 1, Alleen 26, Alleen 30, Østerbyvejen 79, Stoklundvejen 25 samt Juelsmindevej 2. De andre tanghuse langs ruten er man velkommen til at kigge nærmere på udefra.
  • Hestevognskørsel 13- 16 fra Danzigmannvej 24.
  • For børn: Ålegræs-sjippetov, bål og snobrød, orienteringsløb m.m.
  • Mulighed for at købe lidt lækkert; Rie fra Læsø Tang laver tangsupper til forret, og hovedretten er lagt i trygge hænder hos Alex fra Lærkely.
  • Læsø skoles 7. klasse sælger kaffe/kage og snobrødsdej .
  • Østerby Landsbyråd bemander en salgsbod.
Læs mere om Læsøs tanghuse på tangtag.dk >