Uldstuen i Gl. Østerby.

Tanghusenes Dag 2017 - søndag den 15. oktober fra kl. 10 - 16 med udgangspunkt fra Læsø Uldstue

Se programmet for resten af uge 42 på Læsø Museum > Tanghusenes dag - se hele programmet som pdf >

Tanghusenes dag - oplev Læsøs enestående kulturarv...

Læsøs berømte tanghuse renoveres i disse år takket være en række generøse donationer fra blandt andet A.P.Møller-Fonden, Augustinus-Fonden og Slots- og Kulturstyrelsen.

Søndag den 15. oktober mellem kl. 10 og 16 inviteres nu til Tanghusenes Dag med massser af aktiviteter, rundvisninger og mulighed for at besøge flere af de nyrenoverede tanghuse og få en snak med ejerne.

Tanghusenes Dag finder sted med udgangspunkt fra en af de helt store tangtags-renoveringer, nemlig i Uldstuen på Danzigmannvej 6 i Gl. Østerby.

Det foreløbige program for dagen med forbehold for ændringer:

• Demonstration af tængning på Uldstuens smediebygning med tængemanden Henning Johansen og hans medhjælpere.
  • Guidede gåture langs tanghusruten kl. 11 og kl. 14.
  • Ejerne af Lille Tanghus, Snebærvej 1A, byder indenfor og bespiser gæster uden beregning.
  • Det er også mulighed for at komme indenfor i Hedvigs
    Hus, Linievejen 36 og Carlos Hus, Alleen 26. De andre tanghuse langs ruten er man velkommen til at kigge nærmere på udefra.
  • Hestevognskørsel Alléen rundt fra kl. 11.
  • For børn: Ålegræs-sjippetov, vaskersnonings-konkurrence, bål og snobrød, snitteværksted mv.
  • Mulighed for at købe lidt lækkert; Rie fra Læsø Tang laver tangsupper til forret, og hovedretten er lagt i trygge hænder hos Alex fra Lærkely. Salg af øl/vin/vand.
  • Læsø skoles 8. klasse sælger kaffe og kage.
  • Østerby Servicecenter sælger bl.a. bøger om tang og ålegræs.
  • Pakkerejse med færge og guidet bustur
Se pdf om tanghusruten med kort og beskrivelse her > Læs mere om Læsøs tanghuse på tangtag.dk > Se programmet for vores guidede tangtur - komplet med færge, bus, rundvisning, frokost og meget andet... >