Foto Læsø Museum Hedvigs Hus - Foto Hjernø og Pedersen

Madens Dag ved Hedvigs Hus - foto Hernø &  Pedersen

Aktuelt på Læsø Museum - aktivitetskalender...

Dato & tid hver torsdag

kl. 10.00-14.00

Sted: Museumshuset,

Byrum Hovedgade 68

Lokalhistorisk arkiv

På arkivet opbevares bl.a. kopier af Kirkebøger, Folketællinger, Tingbøger, Skøde- og Panteprotokoller, og med en stor fotosamling er stedet en guldgrube for slægtsforskere.
Én eller flere frivillige sidder klar for at hjælpe dig.

Vi forsøger gerne at besvare spørgsmål, der sendes til os pr. e-mail.
En god idé er at kontakte os forud et besøg, hvis der er noget bestemt, I ønsker at se - så kan vi finde det frem, før I kommer.

Lokalhistorisk arkiv har åbent hver torsdag til og med 28. november, undtagen Skærtorsdag og Kristi himmelfart, på adressen: Byrum Hovedgade 68.
Skriv til: laesoe-museum@laesoe.dk

kl. 11.00-15.00

Sted: Danzigmannvej 24,

9940 Læsø

Tanghusenes dag

Igen i år har vi en speciel dag, hvor vi sætter fokus på de tængede huse på Læsø. Vi fortæller om håndværket i fortiden og idag. Du har muliged for at komme indenfor i nogle af husene.
Program se her

Søndag 13. oktober

kl. 15.00-15.30

Bliv klog på: Læsøs tangtage

På Læsø findes noget helt unikt: huse tængede med tang. Eller rettere med ålegræs, som det tidligere fandtes rigeligt af langs kysterne rundt øen. Det blev samlet sammen af kvinderne og kørt hjem med hest og vogn til det hus som skulle tænges.
Med tiden forsvandt ålegræsset, og husene kunne ikke længere vedligeholdes. De forsvandt et efter et.
Men i sidste øjeblik er det lykkes at redde de ca. 30 huse som er tilbage. Kom og bliv klogere på tangtage og tængning både dengang og i dag.

Søndag 13. oktober

kl. 15.30-16.00

Bliv klog på: Sine - Museumsgårdens sidste beboer

Den sidste beboer på Museumsgården var Sine Krogbæk, som var født på stedet i 1865 og levede der til sin død i 1949. De sidste 10 år af sit liv var hun kustode i sit eget hjem. Kom og hør fortællingen om hendes liv!

13., 15. og 17. oktober

kl. 10.00-14.00

Sted: Hedvigs Hus,

Linievejen 36, 9940 Læsø

Åbent i Hedvigs Hus

Hedvigs Hus Laug har igennem årene brugt meget tid på at restaurere huset, og det har stadig brug for kærlig omsorg og pleje.
Kom til Åbent Hus og se og hør, hvad de går og laver.

Mandag den 14. oktober

kl. 10.00-13.00

Pris: 25 kr./stk.

Workshop: Knob og Knuder.

Lav dit eget armbånd eller nøglering sammen med Anne. Pris 25 kr./stk. Bare at møde op!

Tirsdag den 15.oktober

kl. 14.00-14.30

Bliv klog på: Sølvskatten fra Bogøgård

Tænk dig at finde en skat! Det gjorde Holger Petersen som i 1982 boede på Bogøgård i Vesterø.
Hør den spændende historie om fundet og teorien omkring hvem som gravede dem ned, hvorfor de ikke blev gravet op igen, og ikke mindst; på hvad var formuen tjent?

Tirsdag 15. oktober

kl. 14.30-15.00

Bliv klog på: havets hemmeligheder – havfund i Kattegat

Ikke kun et, men utallige forlis har fundet sted ud for Læsøs kyster. Særligt før det første fyrskib blev udlagt på Trindelen i 1829. Da indgik vragfund som en integreret del af de fleste Læsøboers husholdning. Enten i form af vragtømmer eller strandingsgods som for eksempel kaffebønner eller smørdritler. Kom og hør om nogle kendte forlis og se hvilke fund som har fundet vej op fra havets bund.

Onsdag den 16. oktober

kl. 13.00-16.00

Pris: 25 kr./stk.

Workshop: Knob og Knuder.

Onsdag 16. oktober

kl. 11.00-11.30

Bliv klog på: Læsøs tangtage

Onsdag 16. oktober

kl. 11.30-12.00

Bliv klog på: Sine - Museumsgårdens sidste beboer

Dato & tid fredag 18.

kl. 15.00-16.30

Sted: Danzigmannvej 6, 9940 Læsø

Pris: 50 kr.

Husk at børn og unge under 18 år er gratis.

Guidede ture blandt Læsøs tanghuse

Der fortælles om ålegræs og tangtagene på Læsø, og vi går en tur rundt til de nyligt restaurerede tanghuse.

Mødested udenfor porten til Uldgården Danzigmannvej 6, Gl. Østerby.

Pris voksen kr. 50,- (kontant betaling) Børn og unge under 18 år er gratis.