Aktuelt på Læsø Museum...


Fiskeriet på Læsø i 1900-tallet - en bog i serien som jeg husker det af Karin Engel Jønsson

Som jeg husker det 2
- Fiskeriet på Læsø i 1900-tallet

Anden udgivelse af Karin Engel Jønsson om Læsøs fortid.I dette bind i serien ” Som jeg husker det” handler det om fiskeriet på Læsø i 1900-tallet.
I bogen er der erindringer fra 1920érne og frem til i dag, og på den måde kan man følge udviklingen fra de tider, hvor udstyret ombord var beskedent til i dag, hvor kutterne er fyldt med elektroniske og maskinelle hjælpemidler. Også udviklingen fra sæsonfiskeri til
nu, hvor man fanger jomfruhummer hele året rundt, beskrives detaljeret.


Udover interviews med fiskere fra hele øen, indeholder bogen også samtaler med hustruer og med folk i de fiskerirelaterede erhverv. Interviewene er nænsomt redigerede, og hvert enkelt erindring fremstår derfor meget personligt – næsten som at høre folk selv fortælle.


Pris: 200,-

Et liv under tangtag

- Lynggården og dens sidste beboer - en bog af Lili Jepsen.
Den firlængede gård, Lynggården, har været museum siden 1938 og ejes i dag af Læsø Museum. Den er et meget velbevaret og smukt eksempel på en typisk gammel Læsøgård med bilæggerovne, alkovesenge, åbne ildsteder, brønd på gårdspladsen og ikke mindst med et imponerende tangtag, tænget af ålegræs.
Der har boet mennesker på stedet siden midten af 1600-tallet. Den sidste beboer var Sine Krogbæk, som var født på gården i 1865 og levede der til sin død i 1949. De sidste 10 år af sit liv var hun kustode i sit eget hjem.
Følg med kustoden rundt på en guidet tur i stuehus, stalde og i Læsøs historie.
Udgivet den 13. juli 2015

Pris: 120,-