Bliver Læsø skole Nordjyllands dygtigste historiedetektiver?

Hvem er Nordjyllands dygtigste historiedetektiver? Jagten på de mange spændende, nordjyske fortællinger gik ind den 15. januar, hvor et nyt samarbejdsprojekt mellem regionens tolv statsanerkendte museer, TV2 Nord, Region Nordjylland og DR P4 lanceredes.

”Historiedetektiverne” er et unikt museums- og formidlingsprojekt, som er målrettet undervisningen i fagene dansk og historie i 8. og 9. klasse. Tolv udvalgte klasser får i efteråret 2018 mulighed for at tage med på en spændende rejse gennem den nordjyske historie. Her skal eleverne besøge ét af de tolv museer og efterfølgende selv at gå på jagt efter de mange spændende, forunderlige, drabelige, romantiske og anderledes fortællinger, der gemmer sig i museernes samlinger.

På baggrund af oplevelserne på museerne skal klasserne med hjælp fra museumsformidlere, professionelle journalister og fotografer fra TV2Nord dyste om at producere den bedste 3 minutters kulturarvsvideo. Et fagpanel udvælger den 5. december 2018 de tre bedste fortællinger, som efterfølgende lægges på Facebook til afstemning. Den endelige vinderfilm kåres den 17. december 2018, hvor der naturligvis vil være overrækkelse af en flot præmie til Nordjyllands bedste historiedetektiver!

De tolv forskellige 8-dages undervisningsforløb vil blive afviklet fra uge 34 til uge 47 med indlagte besøg på ét af museerne og TV2 Nord, og én af de heldige skoler i projektet er Læsø skole.


Læsø museum glæder sig til samarbejdet med øens skole!


Resultatet i form af korte små videos fra den faste udstilling i Museumshuset, oploades på hjemmesiden sidst på året. 

Projektet er støttet af KulturKanten, region Nordjylland.