Foto Læsø Museum Hedvigs Hus - Foto Hjernø og Pedersen

Madens Dag ved Hedvigs Hus - foto Hernø &  Pedersen

Aktuelt på Læsø Museum - aktivitetskalender...

Dato & tid mandag

15., 22. og 29.

kl. 11.00-11.30

Bliv klog på: Læsøs tangtage

På Læsø findes noget helt unikt: huse tængede med tang. Eller rettere med ålegræs, som det tidligere fandtes rigeligt af langs kysterne rundt øen. Det blev samlet sammen af kvinderne og kørt hjem med hest og vogn til det hus som skulle tænges.
Med tiden forsvandt ålegræsset, og husene kunne ikke længere vedligeholdes. De forsvandt et efter et.
Men i sidste øjeblik er det lykkes at redde de ca. 30 huse som er tilbage. Kom og bliv klogere på tangtage og tængning både dengang og i dag.

Dato & tid mandag

15., 22. og 29.

kl. 11.30-12.00

Bliv klog på: Sine - Museumsgårdens sidste beboer

Den sidste beboer på Museumsgården var Sine Krogbæk, som var født på stedet i 1865 og levede der til sin død i 1949. De sidste 10 år af sit liv var hun kustode i sit eget hjem. Kom og hør fortællingen om hendes liv!

Dato & tid tirsdag 30.

kl. 14.00-14.30

Bliv klog på: Læsøs tangtage

Dato & tid tirsdag 30.

kl. 14.30-15.00

Bliv klog på: Sine - Museumsgårdens sidste beboer

Dato & tid onsdag

10., 17., og 24.

kl. 11.00-11.30

Sted: Museumshuset, Byrum Hovedgade 68

Bliv klog på: Sølvskatten fra Bogøgård

Tænk dig at finde en skat! Det gjorde Holger Petersen som i 1982 boede på Bogøgård i Vesterø.
Hør den spændende historie om fundet og teorien omkring hvem som gravede dem ned, hvorfor de ikke blev gravet op igen, og ikke mindst; på hvad var formuen tjent?

Dato & tid onsdag

10., 17., og 24.

kl. 11.30-12.00

Sted: Museumshuset, Byrum Hovedgade 68

Bliv klog på: Tro & Overtro på Læsø

At tro og overtro er gået hånd i hånd på Læsø, er derutallige eksempler på. Kloge koner og mænd, præster med overnaturlige kræfter og med evnen til at se ind i fremtiden. Nogle var højtagtede medlemmer af samfundet, andre aldeles ringeagtede eller sågar frygtet for deres overnaturlige ”kunster”. Kom og hør om vores ny særudstilling!